Sådan kan du sprede dine investeringer

Investering er et ord, der lige nu er på manges læber, og rigtigt mange har valgt at kaste sig ud i det. Nogle fordi det er spændende og man her ser en mulighed for at tjene ekstra penge, og andre for at undgå de negative renter, som bliver sværere og sværere at komme udenom. Her dykker vi ned i nogle af de ting, du kan vælge at investere i, så læs med, hvis du har lidt penge, der med fordel kunne komme ud at arbejde.

Hvis du er erfaren investor og måske allerede kender til investering, er du nok også bekendt med valutahandel, men hvis du er nybegynder, anbefales det at starte med aktier, der er mere simple at have med at gøre, og som der er en lavere risiko forbundet med.

Det kan du investere i

Aktier

Rigtigt mange mennesker har kastet sig over aktiehandel, og det er da også den typiske indgang til investering. Her kan man hurtigt komme i gang, og hvis man køber fonde eller solide aktier fra de ledende index, har man mindre risiko for at miste penge, end hvis man lagde ud med kryptovaluta, CFD’er og andet med meget høj risiko. At investere er ikke som at spille casino, nej her er der tale om at man reelt bliver medejer af en virksomhed, og derfor bør man også lave lidt research for at finde ud af, om der egentligt er tale om et godt selskab.

Guld

Det kan lyder som noget fra Anders And, men faktisk kan du købe både guldmønter og guldbarrer til investering. Dette bør være som en del af en strategi om at sprede sine investeringer, og det må frarådes at kaste alle sine penge i guld. Grunden til at guld kan være godt at have lidt penge i er, at guld aldrig vil miste sin værdi, hvor i mod papirpenge, eller FIAT-money, som det kaldes i finansverdenen, kan miste sin værdi og blive værdiløst. Guld beholder sin købekraft, og derfor kan det være værd at overveje som en del af sin portefølje. Køb kun guld hos professionelle guldhandlere, og opbevar aldrig dit guld derhjemme, men altid i en bankboks.

Fast ejendom

Hvis du har penge til at købe en lille lejlighed i provinsen, som du kan leje ud, kan det blive startskuddet til en større og indbringende forretning for dig. Ved at spare lejeindtægten op og bruge den til at købe flere lejligheder kan du på den måde skabe dig en indtægt, samtidig med at du har værdien af den faste ejendom. Sådan kan man investere i fast ejendom, men det findes der også andre måder til uden ligefrem selv at skal ud at købe ejendomme.