Familielivet kan være utroligt dejligt men også forbundet med udfordringer og kampe, der skal kæmpes. Ikke alle formår at skabe det familieliv, man drømte om, og det kan have store konsekvenser for familiens medlemmer, hvis hverdagen er præget af skænderier og mistrivsel.
Alt for mange forældre er ikke bevidste om, hvor stor betydning barndommen har for et menneskes voksenliv, og hvor vigtigt det er, at gøre sig umage med opdragelsen af børnene og det at indgå og være en del af et fællesskab, hvor man bliver set og anerkendt.
Når den enkelte styrkes, får hele familien glæde af det
Hvis man lever i en dysfunktionel familie, er det derfor af stor vigtighed at sørge for at tage hånd om problemerne, så alle i familien trives og er glade. Her kan det være værd at overveje en familierådgiver, som kan hjælpe med forskellige problematikker. Familierådgiveren observerer familien og de roller, som hvert enkelt medlem befinder sig i og analyserer sig frem til en konklusion. Herefter præsenteres først forældrene og siden hele familien for en strategi, som skal styrke både den enkelte og hele familien.
Ud af et helt liv er barndommen kort, selvom den for barnet kan føles uendelig, både på den gode og den dårlige måde. Selvom om barndommen strækker sig over en forholdsvis kort årrække, har den ikke desto mindre kolossal betydning for resten af et menneskes liv, for det er i barndommen, at voksenlivet formes, og vores personlighed og indstilling til lives grundlægges.
Når man vælger at få børn, er det derfor ens ansvar at gøre alt, hvad der står i ens magt for at skabe et menneske, der har gode forudsætninger for at klare sig godt i voksenlivet. Som forældre bør man søge at forberede sine børn på voksenlivet og give dem redskaber til at kunne imødegå livets mange udfordringer.