LEV LYKKELIGT OGSÅ PÅ ARBEJDE - Nyheder - Speakers Club Nyheder - LEV LYKKELIGT OGSÅ PÅ ARBEJDE - Speakers Club
 

LEV LYKKELIGT OGSÅ PÅ ARBEJDE

Sommeren er over os, og flere tilkendegiver at det er dejligt med en lang ferie, så de kan tænke en tanke færdig. Det undrer mig, for det skulle, eller burde, vi da meget gerne også kunne gøre på vores arbejde! Det behøver vi da ikke tage fri for at kunne gøre... eller..? Hvornår sagde du sidst god arbejdslyst til en kollega? Det morsomme er at få af os oplever arbejdslyst… ARTIKEL UDLÅNT FRA LEV LYKKELIGT

FRIHED - ikke flekstid
Måske bør vi tage en ”time out”, og drøfte hvordan vi sprænger rammerne for vores arbejde. Det handler ikke om at tilbyde flekstid, mere eller mindre bonus, eller en endnu bedre frokostbuffet. Derimod handler det om hvordan virksomheder giver deres medarbejdere reel FRIHED – så de kan tilrettelægge og arbejde som passer hver enkel af os bedst – det er reel optimering af ressourcer.

Kig på dine arbejdsvaner
Det handler om at forskelligheden, af hvem vi er, og at den fremtid det danske erhvervsliv kan ane, også skal skinne igennem i de rammer, vi har for vores arbejde. Det vender vi tilbage til. Først lige lidt om danskernes arbejdsvaner.

Danskernes arbejde fylder omkring 50 procent af vores vågne tid – måske sidder vi ikke 50 procent af vores vågne tid limet fast til vores pind på kontoret, men den MENTALE tid vi bruger på at løse vores arbejdsopgaver eller tænke over arbejdet fylder langt over 50 procent af vores vågne tid. Det er i hvert fald min påstand. For de mennesker som sidder i stillinger, hvor de tager afgørende beslutninger, er dette tal ikke sjældent oppe og runde 70 procent – igen af vores vågne tid.

Trenden er at under en femte del af danskerne føler sig engagerede i deres arbejde, et tal som bliver understøttet af flere forskellige undersøgelser. Enkelte peger sågar på at over 600.000 danskere er trætte af deres arbejde. Det vil altså sige det er en reel mulighed, at 22 procent af danskerne går rundt og bruger mellem 50-70 procent af deres vågne tid på noget, de ikke er engagerede i eller er trætte af!

Er du en afsnitsmedarbejder?
I toppen for baggrunden bag det manglende engagement, ligger en manglende mulighed for at kunne fordybe sig i sit arbejde. Der er ikke tid og mulighed for at løse en arbejdsopgave på netop de præmisser, som den enkelte medarbejder har. Det er en stresskilde. Trenden er at du kaldes for en ”afsnitsmedarbejdere” fordi du kan nå at arbejde med et afsnit, inden du bliver afbrudt. Tilhører du den gruppe? Tager du en hjemmearbejdsdag, når du virkelig vil have noget fra hånden? Hvis ja, så er du måske i fare for at være på et arbejde hvor du kun arbejder i de såkaldte ”afsnit”.

Tiderne skifter – hvorfor gør arbejdsformen ikke?
Selvom en ganske lille procentdel af danskerne arbejder i de samme erhverv eller jobtyper, som man gjorde for 50 år siden, så har rammerne for vores arbejde ikke ændret sig bemærkelsesværdigt. Jo jo – nogle arbejdspladser har flottet sig med flekstid, betydende at du selv bestemmer, om du vil møde 8.30 eller 8.45, og om du så tilsvarende vil gå et kvarter før eller senere i den anden ende. Men der er ikke mange omstændigheder i måden, vi organiserer vores arbejde på, som vi kan sige virkelig har ændret sig siden Danmark blev et industrisamfund. Her er der nok mange af os som vil stoppe op – HOV! Der er da mange ting som har ændret sig siden den tid, hvor danskernes primære arbejde foregik i industrien. Og det er der også.

Fænomener som selvledende teams og åbne kontorlandskaber har sneget sig ind på det danske, såvel som det internationale arbejdsmarked.
Spildte penge?

Vi har brugt utallige timer og kroner på, at ændre måden vi organiserer arbejde på inden for rammerne – men at de er blevet sprængt, det er der ikke mange indikatorer, som peger på. De fleste af os møder stadig på det fysiske sted, som vi kalder kontoret mandag morgen og bliver lukket ud mandag eftermiddag – and ”then the show goes on”. Har I egentlig brug for et kontor – du ved sådan i traditionel forstand?

Føler du heller ikke at kontoret er det sted hvor du virkelig får arbejdet gjort? – så bare helt rolig. Du er normal.

I årevis er der blevet foretaget undersøgelser af, hvordan vi arbejder bedst. Mange undersøgelser har handlet om hvad vi motiveres af. Men den amerikanske foredragsholder og medejer af konceptvirksomheden 37signals Jason Fried har foretaget en række pudsige og opsigtsvækkende undersøgelser af, hvor og hvornår folk arbejder bedst. Hans erkendelser er både innovative og morsomme – hør dem, de kan anbefales (link i bunden af artiklen):

For det første sætter Jason Fried spørgsmålstegn ved hele konceptet omkring ”kontoret (the office)”. Det interessante er, hvordan vi har opbygget et fysisk sted, hvor vi alle møder på samme tid, og hvor det forventes, at vi så skal være kreative og innovative.

Man kan med lidt god fantasi sammenligne arbejde med søvn. Såvel i arbejde som i søvn skal man gennem nogle indledende faser, før man når ind til det helt koncentrerede og dybdegående arbejde. Bliver man forstyrret – kan man ikke umiddelbart vende tilbage, men skal bruge en vis mængde tid til at nå tilbage til der, hvor man slap. Og en dag på kontoret er ikke sjældent én lang række forstyrrelser af den ene eller den anden art. Møder, koordineringer, forstyrrelser fra kollegaer og fra chefer – fortsæt selv.

”En lille øvelse – Prøv selv at vælge en vilkårlig dag og prøv nu at tage tid på hvor længe af gangen du får lov til at sidde fordybet i dine arbejdsopgaver - uden forstyrrelser”. Det vil glæde mig at læse dine erfaringer som kommentarer til denne artikel…

De bedste sommerhilsner
Soulaima Gourani

Soulaima Gourani er Ekspert i strategi, ledelse og karriereudvikling

Lyt her til: Jason Fried from 37signals