Gør kagen større, før du deler den - Nyheder - Speakers Club Nyheder - Gør kagen større, før du deler den - Speakers Club
 

Gør kagen større, før du deler den

I alle forhandlinger kommer det et tidspunkt hvor partene går i lås. Jeg har sagt mange gange hvad jeg ønsker, du har sagt mange gange hvad du ønsker og der er fortsat ingen enighed. Vi står begge fast på vores position og jo oftere vi gentager, hvor vi står, jo vanskeligere bliver det at rykke os. Dette er tidspunktet i en forhandling som er mest udfordrende, og mest sjov, fordi det kræver, at du er kreativ. Normalt når man kommer til dette punkt har diskussionen nået en "enten-eller-samtale" og der er ved at komme stærke følelser i spil. Læs mere

Nøglen til at opnå enighed når diskussionen er fastlåst er at finde nogle flere temaer, skabbe nogle flere muligheder - at gøre kagen større. En skillsmisse handler jo heller ikke bare om børnene. Når man skal købe hus handler det aldrig bare om prisen. Det handler heller ikke bare om lønnen, når jeg er til jobinterview.

Hvad med samværsretten? og hvem skal bestemme, hvor barnet skal gå i skole eller hvilken by, de skal bo ? Hvad med vaskemaskinen og tørretombleren og havemøblerne og pejsen? Hvad med optioner og ekstra feriedage og bilordning?

Det jeg taler om er at gøre kagen større, før vi deler den. Hvis vi fokuserer på at dele kagen, bliver vi hurtigt fjender. For at gøre kagen større, må vi arbejde sammen. Forestil dig to mennesker efterladt i en robåd uden årer midt uden i havet med begrænset mad og vand. Hvis fokus for disse to mennesker er, hvem som skal have mest mad og vand, så bliver der hurtigt problemer.

Sandheden er, at det som de begge er mest interesseret i er at blive reddet. Hvis fokus bliver, hvordan man kommer ud af båden og løse situationen vil det føre til samarbejde i stedet for spidse albuer.

Der er mange forhindringer på vejen til at skabe det, som du ønsker dig i livet og to af disse er dovenskab og vaner. En af de største forhindringer for at forhandle gode aftaler er vanetænkning - at forudsætte, at kagen har en fast størrelse. Derfor bryder forhandlingerne sammen og ingen får det, de ønsker.

At øge størrelse på kagen forudsætter, at parterne i diskussionen gør tre ting. Først, stop med at drømme. Derefter indse, at der ikke findes noget, der hedder en fast størrelse på kaggen, og sidst drop den idé, at det er den andens persons ansvar at løse problemet. Med produktiv brainstormning og nogle gange involvering af en trejdepart, kan mennesker normalt komme igennem deres uenigheder og opnå et win-win resultat, som begge er glade med og som er langt bedre end deres oprindelige alternativer.

Keith J. Cunningham har mere end 30 års erfaring som iværksætter og investor. Han står bag flere selskaber, har forhandlet million-dollar deals og skaffet hundredevis af millioner til sine forretningsprojekter. Cunningham kender forretning og investering fra enhver vinkel - fra at skaffe opstartsmidler, refinansiering, forretningsdrift, vurdering af selskabet, investeringer og salg af virksomheder.

De sidste 15 år har Cunningham vært en av USAs ledende foredragsholdere indenfor business og entreprenørskab. Han har startet en egen business-skole for entreprenører.

Keith skrev kurset som verdenskendte Robert Kiyosaki forandrede til bestselleren "Rich Dad, Poor Dad". Han har selv skrevet boken “Keys to the Vault: Lessons From the Pros on Raising Money and Igniting Your Business”, og underviser jævnligt på Tony Robbins "Wealt seminars", T. Harv Eker-seminarer og har delt scene med bl.a. Brian Tracy og førnævnte Robert Kiyosaki.

Vi havde Keith i Danmark for 3 år siden - det var en kæmpe succes, og vi er glade for at annoncere, at Keith kommer tilbae til Danmark i efteråret - sæt kryds i kalenderen d. 3/10!